Frölunda Torg blir världens första skofria köpcentrum!

Frölunda Torg tar ett nytt grepp kring shoppingmiljön under 2017 och börjar redan den 10 april med att införa skoförbud på alla allmänytor på centrat. – Syftet med skoförbudet är att skapa en ”hemma hos” känsla på torget, berättar Johanne Gabrielson som är Marknadschef på Frölunda Torg. Vid alla entréer kommer det installeras skoskåp där du kostnadsfritt låser in dina skor under ditt besök.

Idéen om att skapa en tydligare ”hemma hos” känsla på Frölunda Torg verkställdes redan hösten 2016 med ”Cozy Sunday” som innebar att all personal på centrat jobbade i raggsockar i stället för skor en söndag i månaden. ”Cozy Sunday” blev en succé och uppskattades av såväl personal som besökare. Detta har nu resulterat i den nya satsningen där Frölunda Torg blir världens första skofria köpcentrum.

Johanne Gabrielson, Marknadschef på Frölunda Torg, förklarar:

  • – Syftet med skoförbudet är att skapa en ”hemma hos” känsla på torget. Du ska känna dig som hemma på Frölunda Torg. Detta är framtidens köpcentrum.

I samband med införandet av skoförbudet kommer Frölunda Torg göra en satsning på nya, mysiga miljöer på köpcentrumet i form av fler mattor och soffgrupper med kuddar och filtar. Beslutet om att blir världens första skofria köpcentrum röstades igenom i februari tidigare i år av Frölunda Torgs Marknadsråd som består av 7 butikschefer från olika branscher på torget.

Även skobutikerna är positiva till idéen.

  • – Jag tycker det är en rolig idé! Besökarna kommer ju behöva skor som vanligt utanför torgets väggar. Kanske kommer de till och med känna att de saknar ett par nya skor lite extra under deras skofria besök på torget, säger Sofie butikschef på skobutiken Skomt och skrattar.

 


Såhär går det till:

Vid ankomst låser du in dina skor i något av de skoskåp som finns utplacerade i anslutning till alla entréer på Frölunda Torg. Ingen avgift tas och du väljer själv en personlig 4 siffrig kod till skoskåpets digitala låsfunktion.

Det är tillåtet att ha med sig inneskor / tofflor och att bruka dessa på allmänytorna. I anslutning till skoskåpen kommer det även finnas toffelautomater där du kan köpa ett par tofflor inför ditt besök.

Skoförbudet gäller alla allmänytorna på Frölunda Torg. Ertappas du med skor på dig riskerar du böter. Vid uppvisande av läkarintyg kan undantag utföras men skoöverdrag måste då användas.


 

Vid frågor kontakta info@frolundatorg.se