GRANIT tipsar!

Sommar och soligt väder innebär glass i stora lass! GRANIT passar därför på att tipsa oss om hur man gör sin egen smoothieglass med hjälp av deras nyinkomna glassformar och glasspinnar.

Smoothieglass

Cirka 4 glassar
Varje form rymmer 1 dl

Du behöver
• 3 dl yoghurt
• 1/2 banan
• 250 g av frusna favoritbär (t.ex. hallon, blåbär, jordgubbar eller en mix av alla tre)
• 250 g färska bär
• 0,5 dl müsli eller valfira nötter

Gör så här
1. Stick in pinnarna i formen.
2. Mixa yoghurt med banan och de frusna bären i en blender eller med en stavmixer till en slät smootie.
3. Lägg lite smoothiemix i botten och stick ner färska bär.
4. Strössla müsli/nötter i mitten på formen.
5. Toppa med mer smoothiemix, se till att den täcker müslin så att det finns smoothie som håller ihop hela glassen.
6. Lägg på locket.
7. Stoppa formarna i frysen i minst 8 timmar.
8. Ett tips är att göra glassen på kvällen – då har du en färdig frukostglass på morgonen.

Överkurs:
Vill du ha mindre isig glass kan du låta yoghurten rinna av på samma sätt som när du gör en tzatziki.