Ministerbesök på Frölunda Torg

Under måndagen fick Frölunda Torg celebert besök i form av finansminister Magdalena Andersson som besöker Göteborg i dagarna två. Finansdepartementet hade fått höra om Frölunda Torgs och Kompetenscentrum Centrum-Västers projekt CentrumAkademin och blev således nyfikna på att veta mer.

Frölunda Torg visade sig från sin vackraste sida när solen lyste på och ministern rullade in på torgets parkering. I Kompetenscentrums lokaler hade en stor skara samlats för att både höra mer om CentrumAkademin samt Magdalena Anderssons nyfikna frågor.

– Vi tycker att det är fantastiskt kul att vi får besök av finansministern och att det här projektet intresserar nyckelpersoner på regeringsnivå, säger Tobias Heurlin, biträdande centrumchef.

På plats fanns Frölunda Torgs biträdande centrumchef Tobias Heurlin tillsammans med representanter från Kompetenscentrum Centrum-Väster och Göteborgs Stad som berättade om CentrumAkademin och samarbetet med Arbetsförmedlingen.

– Det finns fantastiska talanger här i närområdet som vi tar tillvara på genom att lyfta upp dem i projektet och få in dem i arbetsmarknaden, säger Martina Löfås, enhetschef på Kompetenscenter Centrum/Väster.

Finansministern visade ett stort intresse för projektet och ställde många frågor – bland annat vad för resultat projektet har fått och hur könsfördelningen ser ut bland de sökande. Då kunde Kompetenscentrum och Frölunda Torg stolt berätta att det finns en jämn könsfördelning i form av 50/50.

Frölunda Torg och CentrumAkademin tackar Magdalena Andersson och Finansdepartementet för besöket och hoppas att det har inspirerat till intressanta samtal och förändringar i samhället!