Dags att bli nyttig?

Efter julens mängder av godsaker kan det vara skönt att komma tillbaka till rutiner och en hälsosammare vardag. Därför passar vi på att tipsa om våra hälsosamma matställen på Frölunda Torg.

 

Vart blir ditt nästa besök? 

Tips Nr 1: Naked Juice Bar
Naked Juice Bar står för nakna, ärliga produkter av naturliga råvaror som de gör i en öppen enhet med bra insyn så att du kan se alla härliga frukter och grönsaker som slinker i.

 

Frossa i smarriga smoothies, rawfood bollar, soppor, acai bowls eller varför inte en wrap med gott samvete.

Tips Nr 2: DinSallad
DinSallad serverar hälsosamma och fräscha sallader som både tilltalar ögat lika mycket som gommen. Du väljer mellan en mängd olika sallader eller så bestämmer du helt själv vad den ska innehålla.

 

Restaurangen har över 30 olika grönsaker och annat gott att välja mellan. Tänk att något så enkelt kan vara gott och så nyttigt!

Tips Nr 3: Zocalo
Zocalo kallar deras matfilosofi för Fresh Happy Mex – mexikansk mat lagad från grunden med noggrant utvalda råvaror, utan tillsatser och socker i maten.

 

För dig som går på en diet kan du enkelt plocka ihop din rätt enligt dina önskemål. Oavsett om du följen LCHF, Paleo, GI, Glutenfri diet, zone eller lågfett diet så har de ingredienser i alla rätter som passar dina behov. Bra va?

Tips Nr 4:  Adams Café
Ingen har väl undgått Adams Cafés generösa sallads portioner? Bara för att det är nyttigt behöver du inte gå hungrig!

 

Frossa i mängder av olika salladstillval. Välj mellan att mixa din egen sallad eller välj någon från menyn. Avnjut din sallad på plats eller ta med som take away.

Tips Nr 5: Feskarbröderna
Utöver Feskarbrödernas färska fisk och skaldjur erbjuder de även luncher i form av sallader, soppor och andra färdiglagade fiskrätter.

 

Och som många redan kanske vet innehåller fisk livsviktig D-vitamin som hjälper kroppen att ta upp kalcium och fosfor – vilket stärker både skelett och muskler. Något som många har brist på i vintertid i Sverige.