Välkommen till Jultorget

Oavsett önskelista, tycke och smak – här finns alla klappar under ett och samma tak. Musik, magi och underbar flärd, välkommen till vår fantastiska värld. Där fantasin väcks till liv och drömmar blir sanna – en mysig plats där du gärna vill stanna.

 

På Jultorget kan du förutom att strosa runt och njuta av atmosfären även lämna in din önskelista till tomten, slå in alla klappar i paketboden och passa på att få hjälp med julrimmen av vår splitternya julrimsrobot! Varmt välkomna till en oförglömlig julvärld full av shopping, mat och upplevelser.

Julrimsrobot

Vår nya julrimsrobot

Vår julrimsrobot är ny för i år – och hjälper dig rimma på paketen om den får! Vår söta julrimsrobot finns på plats i Centralhallen, redo att hjälpa dig med rim till klapparna.

 

Julrimsroboten bygger på maskininlärning och rimmen den genererar är inte perfekta, men det är också charmen med den. Vi hoppas att roboten ska bidra med många skratt i jul – både på Frölunda Torg och under paketöppningen där hemma. Roboten finns också i en digital variant.

 

Testa roboten här!

 

Bygg din egen julrobot, med Frölunda Kulturhus

Lördag 16 december 13.00–15.00 är alla barn varmt välkomna att bygga sina egna julrobotar hos oss på Frölunda Torg! Det kommer finnas roligt material att använda och personal på plats för att hjälpa till. Vi håller till i samma lokaler som hållbarhetsutställningen, på övre plan vid Infocenter.

Träffa tomten hos oss

Under fyra helger i december finns självaste jultomten på plats vid Minitorget, vår nya fina familjelounge. Hit är alla barn varmt välkomna för att lämna in sina önskelistor och ta en fin bild tillsammans med tomten. Du hittar Minitorget på övre plan vid Infocenter.

 

Schema för tomten

3 december 12.00–16.00 

10 december 12.00–16.00 

17 december 12.00–16.00

23 december 12.00–16.00 

Teater, dans och livemusik på torget

 

Kom och njut av liveuppträdanden på torget! Svenska balettskolan uppträder med utdrag ur Luciaföreställningen och Nötknäpparen. Elie Sandberg Duo rör sig i gränslandet mellan soul och pop, med vackra toner från gitarr och kontrabas. Valentina Lorenz Gammans spelar julsånger från när och fjärran, med änglatoner från harpa. Erik Pettersson Sjöqvist Duo bjuder på stämningsfull julmusik med en touch av blues och jazz. Och missa inte Big Winds teaterföreställning Julgruppen!  

 

Föreställningarna med Valentina Lorenz Gammans och Big Wind sker i samarbete med Frölunda Kulturhus.

 

Se hela vårt eventschema här!

Sagostund, dans och lucköppning med Frölunda Bibliotek

Under fem fredagar bjuder Frölunda Bibliotek in till sago- eller dansstund på Minitorget. Och missa inte lucköppningen! Från 1 december fram till jul kan du vara med när biblioteket öppnar dagens lucka i adventskalendern. Varmt välkommen!

 

Se hela vårt eventschema här!

I våra julbodar hittar du fina och personliga klappar såväl som det lilla extra till julbordet! Här samsas favoriter från torget med lokalproducerade och hantverksmässiga delikatesser. Julbodarna har öppet lördagar och söndagar.

 

TWILFIT by CHANGE Lingerie

Här hittar du julklappar i form av TWILFIT by CHANGE Lingerie bestsellers av trosor, strumpor och morgonrockar – alldeles, alldeles underbart! Finns på plats 12.00–18.00 den 25-26 november och 16–17 december.

 

Tátch 

Botanisera bland varma och gosiga julklappar, exempelvis stickade tröjor, vackra halsdukar och andra aktuella accessoarer. Finns på plats 12.00–18.00 den 22–23 december.

 

Glenn Sportsbar & Hoppy Dogs 

Här kan du köpa varma chips, alkoholfri öl samt hantverksölkorv gjord i Slakthusområdet i Göteborg – smaksatt med humle och med eller utan julkrydda.  Finns på plats 12.00–18.00 den 9–10 och 16–17 december.

 

Pysseltant 

Mjuka paket när de är som bäst! Här hittar du stickade, virkade och broderade klappar – allting handgjort av pysseltanten själv.  Finns på plats 12.00–18.00 den 25–26 november samt 2–3 december.

 

Götheborgs Te & Kaffehandel

I den här smarriga julboden finner du bland annat juliga livsnjutarpåsar och Bräutigams goda grisar av marsipan. Finns på plats 12.00–18.00 den 9–10 december.

 

Beyond Retro

Välkommen till en värld av ikoniska jultröjor! Den klassiska, gulliga, festliga, roliga, sportiga eller varför inte Grinchen? Vem du än är – här finns jultröjan för dig! Finns på plats 12.00–18.00 den 2–3 december.

 

Betty’s Chocolat

Upptäck Betty’s handmålade chokladpraliner – småskaligt tillverkade med nytänkande smakkombinationer och en stor dos passion. Finns på plats 12.00–18.00 den 22–23 december.

Svårt att hitta något till den som redan har allt? Ge bort ett presentkort och låt personen välja själv! På Frölunda Torg finns ett brett utbud av mode, skönhet, inredning, sport och elektronik såväl som restauranger och kaféer med smaker från jordens alla hörn. Läs mer här och beställ direkt för leverans innan jul!