Rocktober på Frölunda Torg

Nu blir oktober Rocktober på Frölunda Torg! En månad då vi lär oss mer om Downs syndrom och lyfter fram människor som rockar den där extra kromosomen.

 

Under hela månaden kan du besöka vår utställning Vi ❤️ Rocktober som består av foton, personporträtt, citat och rockiga sockor. Du hittar utställningen i CSR-rummet på övre plan, vid Infocenter.  

 

Vi ❤️ Rocktober är vårt sätt öka medvetenheten kring Downs syndrom och lyfta fram personerna bakom diagnosen.

Kom på vernissage  

Den 30 oktober klockan 13–16 har vi vernissage för utställningen Vi ❤️ Rocktober. Vi bjuder på fika och det finns pyssel för alla barn.  

Om Downs syndrom

Downs syndrom innebär en extra kromosom som gör livet annorlunda. Inte bättre. Inte sämre. Annorlunda. Men fördomarna är många och envisa. Det vet den som rockar den där extra kromosomen, och det vet hens föräldrar och närstående. 

 

En person med Downs syndrom är först och främst en människa med unika kvaliteter och samma grundläggande behov som alla andra: att bli älskad, klara av, få ge och höra till – precis som vem som helst

 

Läs mer om Downs syndrom hos Svenska Downföreningen.

Rocktober och Skandia Fastigheter

Under hela oktober uppmärksammas Downs syndrom i flera länder i världen genom Rocktober – Down Syndrome Awareness Month. Målet är att öka kunskapen om och förståelsen för Downs syndrom. 

 

Skandia Fastigheter har arenorna, besökarna och verktygen som krävs för att göra skillnad. Därför genomför Skandia Vi ❤️ Rocktober  som en nationell kampanj på åtta köpcentrum runt om i södra och mellersta Sverige. Kampanjen är en möjlighet för Skandia Fastigheter att ta socialt ansvar och bidra till samhället på ett sätt som kanske inte känns helt väntat. 

 

Läs mer om de lokala kampanjerna på övriga köpcentrums hemsida och sociala medier.

Skandia Fastigheter
Backaplan, Göteborg
Commerce, Skövde
Mörby Centrum, Danderyd
Nova, Lund
S:t Per, Uppsala.
Tyresö Centrum, Tyresö
Väla, Helsingborg